Visszatekintés a budapesti 10. konferenciára

Micsoda nagyszerű rendezvény volt!

Nehéz elhinni, de a csodálatos budapesti konferenciának vége!. Az Irányító Bizottság és a Munkacsoportokban dolgozó kollégák, és különösen a befogadó intézmények dolgozóinak kemény, több hónapos munkájának volt köszönhető, hogy a rendezvény ilyen sikeres lett: 430 résztvevővel az eddigi legnagyobb IGeLU konferencia volt! A sok-sok befektetett munka meghozta gyümölcsét: a konferencia tökéletesen szervezett helyszínekke rendelkezett, mindig segítőkész személyzet állt rendelkezésre. Mindkét "társadalmi esemény" (a Parlamenti látogatás és az éjszakai hajókirándulás Budapesten) csodálatos volt és sok lehetőséget biztosított a kollégák és az Ex Libris közti kapcsolattartásra. A hajókiránduláson volt Mark Dehmlow és Lucas Koster új IGeLU dalának premierje.

Micsoda programok!

A konferencia maga nagyon izgalmas volt a két inspiráló kulcstémával, a rengeteg kidolgozott felhasználói szekció előadással. Öröm volt nézni az Ex Libris és a felhasználói közösség közös munkáját az SaaS környezet, az Alma UI és analitika, valamint KnowledgeBase szerkezet további fejlesztésével kapcsolatosan. Érdekes volt meghallgatni az Ex Libris jövőbeni termékfejlesztési terveit és részt venni a nagyszerű Kérdezz-Felelek eseményen, ahol minden kérdést az Ex Libris menedzsment válaszolt meg. A súlyos kérdések ellenére is hangolatos esemény mutatta meg leginkább a vállalat és a felhasználók közti jó kapcsolatot.

Első Fejlesztői nap

A budapesti konferencia azért is különleges volt, mert itt tartottuk meg első ízben a nagy sikerrel bemutatkozó Fejlesztői Napot. Mindenképpen meg fogjuk ismételni jövőre, Trondheimben.

Egy korszak vége.

Budapesten járt le az utolsó IGeLU elnökségi évem is és boldogan adtam át felhasználói közösségünk vezetését Theo Engelmannak. Nagyon meghatódtam a kollégáim búcsúztatásától és csak ismételni tudom magam: nagyon boldogan szolgáltam a közösségünket és örülök, hogy annyi csodálatos helyszínt és embert megismerhettem.

Látni akarod az előadásokat?

Minden felhasználói és IGeLU előadás elérhető (Kérdezz-Felelek hamarosan) az IGeLU weblapján és minden Ex Libris előadás elérhető a Dokumentációs Központban.

Szeretném még egyszer mindenkinek megköszönni, hogy részt vett ezen a fantasztikus konferencián!

 

Jirka Kende, Steering Committee