A Mannheim-i Egyetem Könyvtára mostantól az Ex Libris Alma használója

Integrált, észszerűsített elektronikus és hagyományos forráskezeléssel és a statisztikai jelentések egyszerűbb készítésével valósul meg a könyvtár új stratégiája

Hamburg, Németország – 2016. március 2.
A ProQuest vállalat tagjaként az Ex Libris örömmel jelenti be, hogy a Mannheim-i Egyetemi Könyvtár használatba vette az Alma, felhő technológián alapuló forrás-menedzsment megoldást. A Könyvtár a már meglévő Primo Discovery & Delivery rendszeréhez választotta az Alma nyújtotta megoldást, hogy ezzel egyszerűbbé és gyorsabbá tegye forráskezelési és analitika-készítési feladatait.

Christian Benz könyvtárigazgató ezt az alábbiak szerint foglalta össze: „A könyvtárfejlesztési stratégiánk részeként szükségünk volt egy olyan megoldásra, mely a tudásanyag-forrásainkat a mai elvárásoknak megfelelően és észszerűsítve kezeli, és tárja az olvasóink elé. A korábbi rendszerünk jól működött, de volt három olyan terület, melyeket szívesen fejlesztettünk volna.”

Mr. Benz hozzátette: „Azt vártuk el, hogy az újonnan bevezetendő megoldás együttesen kezelje a hagyományos és az elektronikus anyagokat, részletesebb statisztikai kimutatásokhoz jussunk hozzá, és hogy átlátható módon tudjuk kezelni az elektronikus forrásainkat. Az Alma és a már meglévő Primo rendszerünk nyújtotta együttműködés eredményeképpen a könyvtár szolgáltatásait könnyebben elérhetővé tudtuk tenni az olvasóink számára. Az újonnan alkalmazott megoldás lehetővé teszi számunkra, hogy a többszörös átfedéseket kiküszöböljük, az adatkezelést egyszerűsítsük, valamint, hogy munkatársaink anélkül legyenek képesek részletes használati statisztikai kimutatásokat készíteni, hogy ehhez SQL-szakemberekké kellene válniuk.”

„A bevezetés rendkívül gördülékenyen zajlott.” – összegezte Mr. Benz. „Az Ama egy nagyon alaposan megtervezett, rugalmas és funkciógazdag megoldás, melyet a szakma piacvezető szereplője hozott létre, a világszerte mögöttük álló felhasználókkal együttműködésben, a fejlesztés pedig az ő elvárásaik, igényeik alapján történt. A rendszer bevezetését és későbbi terméktámogatási feladatait szintén az Ex Libris magasan képzett, tapasztalt csapata végezte és végzi.”

Ofer Mosseri, az Ex Libris Europe elnök-helyettese elmondta: „A szakmai csapatunk a helyi szakemberekkel szoros együttműködésben, gördülékenyen bonyolította le az implementációt, és örömmel üdvözlöm a Mannheim-i Egyetemet mint a globális Alma felhasználói közösség legújabb tagját.”

A Mannheim-i Egyetemről
Az évek óta Európa legelismertebb 20 gazdasági és társadalomtudományi kutatóegyeteme között említett Mannheim-i Egyetem Németország vezető kutatóintézeteinek egyike, mely a nemzetközi együttműködéseiből is fakad. Több, mint 12 000 hallgatójával és 3 000 alkalmazottjával egyedülálló kombinációt nyújt a közgazdasági és társadalomtudományi képzésben, melyeket humán, jogtudományi, matematikai és informatikai komplementer oktatási és kutatási programok teljesítenek ki.

A Mannheim-i Egyetemi Könyvtár hagyományos és elektronikus források közreadásával szolgálja ki kutatóit, oktatóit, és hallgatóit, ugyanakkor a helyi lakosok, ügynökségek és üzleti szereplők előtt szintén nyitva áll a Könyvtár. A gyűjteménye kb. 2.2 millió tételt számlál, beleértve a köteteket, nyomtatott és elektronikus folyóiratokat, e-könyveket, digitális tartalmakat és adatbázisokat a tudomány valamennyi területéről. További információkat az intézmény honlapján talál: https://www.uni-mannheim.de/1/english/

Az Ex Libris-ről
A ProQuest vállalat tagjaként az Ex Libris a világon piacvezető szolgáltató a felsőoktatási intézmények felhő technológia alapú és helyi megoldásainak szállítójaként. A szolgáltatásként igénybe vehető szoftvereivel a könyvtárakban fellelhető források teljes skálája kereshető és kezelhető, a hallgatók legteljesebb kiszolgálását, a tanulásban elérhető sikereiket pedig a mobil campus szolgáltatásai segítik elő. A vállalat több, mint 5 600 intézményi ügyfelet szolgál ki 90 országban.

További információkhoz juthat az Ex Libris hivatalos honlapján, Facebook oldalunkon, YouTube, LinkedIn, és Twitter elérhetőségeinken.